+40 374 885 691

CĂLĂRAȘI: Campanie de igienizare a platformelor destinate colectării deșeurilor

REBU, în colaborare cu ADI Ecomanagement Salubris și Primăria Călărași, a început campania anuală de igienizare a platformelor destinate colectării deșeurilor.

Timp de o lună, cele 60 de locații din Municipiul Călărași vor fi curățate, spălate și igienizate, iar recipientele destinate precolectării deșeurilor vor fi reparate sau înlocuite, astfel încât să poată fi utilizate corespunzător.

Deoarece, obiectivul principal este acela de a avea o cantitate cât mai mică de deșeuri eliminate prin depozitare finală, reamintim tuturor călărășenilor faptul că separarea corespunzătoare a deșeurilor pe categorii este obligație legală, iar utilizarea corectă a recipientelor de precolectare, neamestecarea fracției reciclabile cu cea reziduală, este determinantă în traseul final al deșeurilor.

O precolectare defectuoasă, o sortare necorespunzătoare, face diferența între posibilitatea de a reutiliza materialul respectiv sau de a-l duce la depozitarea finală, alături de deșeurile pe care nu le mai putem utiliza.

Facem apel la toți cetățenii, pentru evitarea apariției unor potențiale focare de infecție, să NU abandoneze deșeuri lângă recipientele de precolectare sau în locuri neamenajate.

INAPOI LA STIRI