+40 374 885 691
REBU

Protecţia mediului

Protecţia mediului este valoarea noastră cea mai de preţ. Toată filosofia REBU pleacă de aici. Oamenii înţeleg asta din prima lor zi de muncă şi e o viziune care se transmite şi pe orizontală şi pe verticală în această companie. Înainte de a lucra pentru oameni, suntem oameni. Preţuim natura şi suntem conştienţi de răul pe care omul îl poate face din cauza lipsei de educaţie sau a reavoinţei.

Noi nu suntem aşa. Am investit mereu în echipamente şi utilaje performante, în cercetare de mediu, în soluţii noi de reciclare a deşeurilor. În tot ceea ce înseamnă viitor curat.Ne implicăm constant în activităţi ecologice, promovăm centre de informare şi educare a copiilor şi tinerilor, susţinem ONG-uri, instituţii publice şi private în orice iniţiativă de acest fel.

În plus, avem proiecte proprii de conştientizare şi educare, proiecte noi în fiecare an, idei şi iniţiative pentru toate categoriile de vârstă.

La secţiunea “Responsabilitate socială” vei găsi toate proiectele în care am fost sau suntem implicaţi.

REBU

Responsabilitate Sociala

Aici este locul unde poţi vedea toate proiectele în care am fost sau suntem implicaţi. Te invităm să le parcurgi, iar dacă te convingem, să te implici şi tu. Întotdeauna e loc pentru mai bine, întotdeauna este timp pentru a schimba ceva.

1 martie 2019 REBU sustine Eco-Provocarea!

Elevii de la Liceul “Danubius” din Calarasi, coordonati de doamna profesor Antoaneta – Ancuta Brasoveanu, au inteles importanta unui mediu inconjurator curat si isi doresc ca, prin actiunile lor repetate,  sa traga un semnal de alarma asupra poluarii cu deseuri a zonei verzi care margineste canalul Jirlau. Adolescentii, in cadrul proiectului “Eco-Provocarea”, au organizat mai multe […]

20 noiembrie 2018 „Ora de mediu”

In perioada  12 – 19 noiembrie 2018, in cadrul programului educativ „Ora de mediu”, sub atenta indrumare a cadrelor didactice, elevii Scolii Gimnaziale „Mircea Nedelciu” din Fundulea au invatat sa separe corect deseurile reciclabile de cele reziduale. Pentru aceasta, echipa REBU a pus la dispozitia acestora flyere explicative si saci galbeni destinati colectarii fractiei uscate. […]

15 noiembrie 2018 „Ne pregătim de carnaval”

In perioada  octombrie – noiembrie 2018, in cadrul programului educativ „Ne pregătim de carnaval”, sub atenta indrumare a cadrelor didactice, prescolarii de la gradinita Aricel din Calarasi au confectionat piese vestimentare ingenioase, utilizând numai materiale reciclabile. Costumele au fost prezentate parintilor in cadrul unei frumoase parade de moda. Toti copiii au primit dulciuri si jucarii […]

14 decembrie 2017 „Și eu ajut spiridușii lui Moș Crăciun!”

Pentru copiii preșcolari, de la grădinița cu program prelungit “Aricel” din Călărași, REBU a lansat provocarea de a crea cât mai multe obiecte tematice utilizând numai materiale reciclate (hârtii desenate/scrise, ziare, reviste, PET-uri, pahare din plastic, becuri pe care să picteze etc) și pe care să le folosească pentru ornarea pomului de Crăciun. În jurul […]

5 decembrie 2017 EcoAtelier – Concurs educativ

Programul educativ EcoAtelier s-a adresat elevilor claselor pregătitoare și I-IV din Școala Gimnazială „Mihai Viteazul” Calarași și s-a desfășurat în perioada 9 octombrie – 1 decembrie2017. Copiii talentați, sub atenta îndrumare a cadrelor didactice, au confecționat peste 100 de obiecte decorative și jucarii ingenioase utilizând numai materiale reciclate. Cele mai frumoase obiecte au fost premiate […]

5 noiembrie 2017 Să învățăm să colectăm separat deșeurile reciclabile

În perioada 1 – 3 noiembrie 2017, în cadrul programului educativ “Să învățăm să colectăm separat deșeurile reciclabile”, societatea REBU a dotat toate unitățile de învățământ din Municipiul Călărași, în regim de sponsorizare, cu 105 recipiente de interior pentru colectarea deșeurilor reciclabile. Seturile de coșuri de interior, destinate colectării separate a deșeurilor din hârtie / […]

VEZI TOATE ARTICOLELE
REBU

Parteneriate

Susţinem mereu ideile bune. Suntem în permanenţă în căutare de oameni ca noi care vor să transforme ideile în fapte. Scrie-ne şi putem să pornim un nou drum împreună. Îţi vom răspunde imediat.

Suntem partenerul tău pentru curăţenie!

Contact: office [@] rebu [.] ro

REBU

Despre ecologie

 • Primele dovezi ale reciclării datează din 400 Î.H., când cenușa, uneltele agricole și obiectele ceramice erau prelucrate și refolosite.
 • Austria este țara care reciclează cea mai mare cantitate de deșeuri. 60% din totalul de gunoi este prelucrată și refolosită.
 • Reciclarea este reglementată prin lege în Japonia și e general acceptată de toți locuitorii.
 • Cea mai mare cantitate de gunoi pe cap de locuitor este înregistrată în SUA: peste 2 kg pe zi.
 • O cutie de aluminiu reciclată asigură energie cât pentru o oră de funcționare a televizorului. 350.000 de cutii din aluminiu sunt produse în fiecare minut în toată lumea.
 • Dacă toate ziarele ar fi reciclate, am salva 250.000.000 de copaci în fiecare an.
 • Un recipient din sticlă se descompune în natură în peste 4.000 de ani.
 • Un singur litru de ulei de motor poate contamina peste 2.000.000 de litri de apă.
 • Cel mai ridicat punct din Ohio este Muntele Rumpke, ce măsoară aproape 320 metri și este un munte de gunoaie.
 • Motorola a prezentat, la începutul anului 2009, MOTO W233 Renew, primul telefon mobil realizat din plastic obținut de la PET-uri reciclate.
 • Prima casă din PET-uri umplute cu lut a fost construită în America Centrală. Familia a utilizat 8.000 de PET-uri, iar arhitecții au asigurat-o că locuința este mai eficientă din punct de vedere energetic decât dacă ar fi fost construită din cărămizi din argilă.