+40 374 885 691

COMUNICAT

De doua zile, circula pe Facebook un filmulet intitulat:

“Călărășeni luați atitudine!
Indiferenta celor de la Rebu trebuie oprită !
Share sa vada tot orașul”

Postat de catre utilizatorul Radu Gabrielcu titlul: „se simte sătul până peste cap în Călărași.”

 

Atragem atentia tuturor celor care preiau si distribuie acest material filmat clar cu scop denigrator, ca este o filmare realizata intr-un sediu privat, fara acordul proprietarului, incalcand legislatia in vigoare si Societatea REBU isi rezervă dreptul de a se adresa justitiei pentru daunele provocate, avand in vedere faptul ca imaginea firmei a avut de suferit si, in filmare, fiind facuta intr-o casierie a societatii, apar si caracteristici de securitate existente in incinta.

Fotografierea unei persoane aflate într-un spațiu privat, indiferent că acel spațiu îi aparține ei sau altei persoane, fără acordul acesteia, este interzisă, indiferent dacă este urmată sau nu de utilizarea acelei imagini sau înregistrări (art. 74 lit. c) din Noul Cod Civil). Mai mult decât atât, în condițiile Codului Penal fotografierea unei persoane aflate în spații private fără consimțământul său ar putea reprezenta infracțiune pedepsită cu amendă sau chiar închisoare.

Captarea imaginii unei persoane ori utilizarea acestei imagini (inclusiv prin distribuiri pe site-urile de socializare) sunt interzise în absența consimțământului prealabil al persoanei fotografiate / filmate, fiind pedepsite conform legii, deoarece incalca dreptul la viata privata, ocrotit prin însăşi legea fundamentală.

În plus, față de cele de mai sus, publicarea fotografiei unei persoane constituie prelucrare a datelor cu caracter personal ale persoanei în cauză. În conformitate cu legislația specială în materia prelucrării datelor personale (Legea nr. 677/2001), „persoanele vizate au dreptul să se opună prelucrării datelor lor (în cazul de față, utilizarea imaginii), putând obliga pe cel care publică imaginile în cauză să le șteargă.”

Deoarece filmul a fost promovat pe Facebook, reamintim tuturor utilizatorilor ca politica Facebook este, în linii mari, că utilizatorii sunt răspunzători pentru legalitatea conținutului postat. Cu titlu special, Standardele Comunității Facebook prevăd faptul că înainte să distribui conținut pe Facebook trebuie să te asiguri că ai dreptul să faci acest lucru, și totodată că nu trebuie să publici informațiile personale ale altor persoane dacă nu ai consimțământul acestora, ceea ce înseamnă că fiecare utilizator în parte trebuie să aibă consimțământul persoanelor fotografiate pentru a le distribui pe Facebook. Facebook are implementate și remedii pentru situațiile în care cerințele indicate nu sunt respectate. Mai exact, persoanele care se consideră lezate prin publicarea unor imagini fără acordul lor, au la îndemână posibilitatea raportării imaginilor.

Societatea REBU va solicita Facebook stergerea filmului mai sus mentionat.

Reinformam toti locuitorii Mun Calarasi ca, in confirmitate cu prevederile. Contractului de delegare a gestiunii activităților de colectare și transport al deșeurilor nr. 2223/20.07.2017, semnat cu ADI Ecomanagement Salubris, deseurile – inclusiv cele menajere – se ridica de la platforme, fapt pentru care persoana care apare in filmare trebuia sa duca deseurile menajere la cel mai apropiat punct fix (platforma), si nu la Casieria REBU.

Ridicarea deseurilor din poarta in poarta se face prin bunavointa Societatii REBU care a acceptat sa suporte, pentru o perioada, costurile suplimentare, generate de acest mod de prestare a serviciului.

Avand in vedere cele mentionate mai sus, sugeram persoanelor care au distribuit aceasta filmare sa o stearga imediat de pe adresele pe care au postat-o.

 

Conducerea Societatii

RER Ecologic service Bucuresti REBU SA

INAPOI LA STIRI