+40 374 885 691

REBU se alătură ca partener platformei Azi pentru Mâine

REBU se alătură, începând din acest an, în calitate de partener, platformei Azi pentru Mâine, o inițiativă a Asociației CSR Nest, finanțată de Fundația Coca-Cola. Platforma Azi pentru Mâine acționează în comunitate, la nivelul mai multor județe, inclusiv județul Călărași, prin trei piloni: școală, public și IMM-uri. Intervenția platformei prin pilonul școală presupune derularea de activități educaționale dublate de un concurs de colectare separată între clasele școlilor incluse în proiect. Concursul se derulează între clasele școlilor incluse în proiect, începând cu 1 martie și până la finalul anului școlar 2022-2023. În funcție de cantitățile colectate, fiecare școală inclusă în concurs va desemna o clasă câștigătoare care va beneficia de un premiu în valoare de 1.000 RON.

Astfel, la nivelul județului Călărași, REBU va sprijini 12 școli din județ prin dotarea cu infrastructură necesară colectării separate a deșeurilor și va oferi premii în valoare de 6.000 RON unui număr de 6 din cele 12 școli incluse în proiect la nivelul județului. Inițiativa este sprijinită la nivel local și de Primăria Municipiului Călărași, Consiliul Județean Călărași și ADI Ecomanagement Salubris Călărași.

Colectarea separată a deșeurilor a devenit o componentă obligatorie pentru toate statele civilizate, interesate să se dezvolte ȋntr-un mod sustenabil. Faptul că micuții noștri ȋnvață să aibă un comportament responsabil față de planetă, ȋncă din școala primară, ne face să privim cu ȋncredere către viitor. Adevărații câștigători ai acestui concurs și ai altor inițiative similare, nu sunt doar elevii care vor primi premii, ci comunitățile din care ei fac parte.

INAPOI LA STIRI